static-aside-menu-toggler
gkSearch

Αθήνα Αεροδρόμιο (ATH)

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ένας σημαντικός κόμβος στις περιοχές του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Air Canada, η American και η Delta διατηρούν πτήσεις χωρίς στάση από τη Βόρεια Αμερική μόνο σε εποχιακή βάση, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών αερομεταφορέων πετούν απευθείας στην Αθήνα. Από το 2009 μετά την ιδιωτικοποίηση της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Olympic Airlines δεν υπάρχουν πτήσεις στο εξωτερικό. Αν θέλετε να πετάξετε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τη Βόρεια Αμερική πρέπει να συνδεθείτε κάπου στην Ευρώπη.

Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας  27 χιλιόμετρα (17 μίλια) ανατολικά του κέντρου της πόλης, κοντά στο προάστιο της Σπάτας, άνοιξε το 2001 στο πλαίσιο των βελτιώσεων υποδομής για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων όταν έγινε ένα από τα πιο ελκυστικά και αποτελεσματικά μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, αν και χρειάζεται τώρα ανακαίνιση. Το αεροδρόμιο διαθέτει εξαιρετικές συνδέσεις δημόσιας συγκοινωνίας με την πόλη (δείτε παρακάτω) και τη συνηθισμένη σειρά από στάσεις τροφίμων, καταστήματα αφορολόγητων ειδών και άλλες υπηρεσίες αεροδρομίου.  Υπάρχει ένας τουριστικός σταθμός πληροφόρησης στις αφίξεις που θα έχει την τελευταία βιβλιογραφία που εκδίδεται από το Τμήμα Τουριστικών Πληροφοριών. Αυτό είναι χρήσιμο για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με τις οργανωμένες τοπικές γιορτές στην Αθήνα και την Αττική. Θα έχουν επίσης έντυπο ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες για το πλοίο από τον Πειραιά και άλλα λιμάνια της Αττικής. Υπάρχει επίσης ένα μικρό μουσείο στον τελευταίο όροφο που έχει ενδιαφέρουσα ιστορία στην Αθήνα, καθώς και χώρο που προορίζεται για προσωρινά εκθέματα. Θα χρειαστείτε κέρματα ευρώ εάν θέλετε ένα τρόλεϊ για τις αποσκευές σας. καροτσάκια είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο, θα τα βρείτε στην αίθουσα αποσκευών κατά την άφιξη και χρησιμοποιούν νομίσματα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα καροτσάκια σούπερ μάρκετ. Εισάγετε το νόμισμά σας και το παίρνετε πίσω τοποθετώντας το τρόλεϊ στην αρχική του θέση.  Εάν μείνετε στην Αθήνα για μικρό χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να αφήσετε μέρος των αποσκευών σας σε χώρο φύλαξης αποσκευών. Διευθύνεται από Care4Bag και βρίσκεται στο τέλος της αριστερής πτέρυγας, επίπεδο αφίξεων. Ο χρόνος αποθήκευσης διαφέρει μεταξύ 6 ωρών και 10 ημερών και τα μεγέθη ποικίλλουν από μικρό σε μεγάλο. Η μόνη ταλαιπωρία είναι ότι η ίδια ουρά χρησιμοποιείται για τη συλλογή και την αναχώρηση - επιτρέψτε επιπλέον χρόνο πριν από την πτήση σας. Δεν υπάρχουν αυτόματες θυρίδες στο αεροδρόμιο. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας στο σταθμό Μοναστηράκι στο Athens Lockers-Left Luggage που άνοιξε πρόσφατα. Υπάρχει επίσης μια θυρίδα ασφαλείας στην πλατεία συντάγματος Leaveyourluggage. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Baggagement που παρέχει αποθήκευση και παράδοση αποσκευών την ίδια ημέρα από / προς οποιοδήποτε μέρος στην περιοχή της Αθήνας.  Εάν το πρόγραμμά σας φτάνει σε μια μεγάλη πτήση με πιθανή κόπωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αξιοπρεπές ξενοδοχείο Sofitel στο αεροδρόμιο, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την αίθουσα αφίξεων. Ως ένα δημοφιλές επιχειρηματικό ξενοδοχείο, θα πρέπει να κάνετε κράτηση στο δωμάτιό σας εκ των προτέρων και να ζητήσετε δωμάτιο μη καπνιζόντων εάν είναι σημαντικό. Υπάρχει δωρεάν WiFi στο αεροδρόμιο, το οποίο περιορίζεται σε 45 λεπτά, χωρίς υπόσχεση ασφάλειας. Ωστόσο, όταν τελειώσει ο χρόνος σας, μπορείτε απλώς να επανασυνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή πύλη αεροδρομίων.

 

Συγκοινωνία από/προς Αεροδρόμιο Αθήνας

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να φτάσετε στην πόλη:

  • Με το μετρό στο κέντρο της πόλης για 10 € (μισή τιμή για άτομα κάτω των 18 ετών και άνω των 65 ετών, εισιτήριο καλό για 1,5 ώρα σε άλλες συγκοινωνίες της Αθήνας). Αυτή η τιμή δεν αντιστοιχεί στην τιμή του μετρό στην πόλη (1,40 ευρώ ανά ταξίδι / 2019). Εάν φύγετε σε λιγότερο από 48 ώρες, μπορείτε να πάρετε το εισιτήριο αμφίδρομης με 18 € Ομαδικά εισιτήρια (2 ή 3 άτομα) είναι επίσης διαθέσιμα και παρέχουν κάποια έκπτωση. Για να πάρετε το μετρό από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, περάστε από την έξοδο 3, διασχίστε το δρόμο, περάστε τη γέφυρα, περπατήστε στο σταθμό για να αγοράσετε εισιτήρια και ακολουθήστε τις πινακίδες του μετρό μέχρι τις πλατφόρμες. Λάβετε υπόψη ότι τα εισιτήρια για τα προαστιακά τρένα (λευκά εισιτήρια) πωλούνται ακριβώς δίπλα στα εισιτήρια για το μετρό (μπλε εισιτήρια), οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά.
  • Με τον προαστιακό σιδηρόδρομο προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης για 10 € μέσω αλλαγής στο Σταθμό Άνω Λιόσια. Τα προαστιακά τρένα δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα τρένα του μετρό. Αλλαγή στα Άνω Λιόσια στη Γραμμή 2 του μετρό που σας μεταφέρει: στους σταθμούς στο κέντρο της πόλης Ομόνια και Σύνταγμα και στη Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο, με τρένο.
  • Με express λεωφορείο: X93 στο σταθμό λεωφορείων Κηφισού, X95 στην πλατεία Συντάγματος (γραμμές μετρό 2 και 3), X96 στον Πειραιά (γραμμή 1 του μετρό) και X97 στο σταθμό του μετρό της Δάφνης (γραμμή 2 του μετρό) για 6 € (2,50 € κάτω των 18 ή άνω των 65). Τα εισιτήρια λεωφορείων πωλούνται στο περίπτερο πληροφοριών / εισιτηρίων (που βρίσκονται εκτός των αφίξεων μεταξύ εξόδων 4 και 5) ή στο πλοίο (ρωτήστε τον χειριστή) χωρίς επιπλέον κόστος. Τα λεωφορεία, σε αντίθεση με το μετρό, λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα. Το λεωφορείο Express X95 [39] τρέχει 3-5 / ώρα και διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα, ανάλογα με την κίνηση για να πάει από το αεροδρόμιο στην τελική στάση στην οδό Οθώνου, στην πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η επιβίβαση δεν επιτρέπεται σε ενδιάμεσες στάσεις σε ταξίδια από το αεροδρόμιο. Οι οδηγοί κανονικά δεν θα σας πουλήσουν εισιτήριο στο δρόμο από το αεροδρόμιο, οπότε υποτίθεται ότι θα αγοράσετε εισιτήριο στο περίπτερο. Το εισιτήριο γρήγορου λεωφορείου δεν είναι έγκυρο για μεταφορά.
  • Με ταξί: ταξί έξω από την έξοδο 3. Σύμφωνα με έναν νέο νόμο, τα ταξί στο κέντρο της πόλης κοστίζουν 38 € κατά τη διάρκεια της ημέρας (5: 00-24: 00) και 54 € τη νύχτα (0: 00-5: 00). Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε εάν ο κατ 'αποκοπή ναύλος περιλαμβάνει τα διόδια και όλα τα τέλη.

 

 

 

Διαβάστηκε 17 φορές

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,