static-aside-menu-toggler
gkSearch

Covid-19 Ενημέρωση Ακτοπλοϊκών

Γραμμές Αδριατικής Ελλάδα-Ιταλία:

Η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται στους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν και μέλη των οικογενειών τους καθώς και στους μόνιμους κατοίκους των εξής κρατών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσική Ομοσπονδία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, οφείλουν να πληρούν ΕΝΑ από τα παρακάτω κριτήρια:

 •  Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ή
 • Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος α) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, β) από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και γ) φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, ή
 • Να φέρουν βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης με τη μέθοδο PCR ή αντιγόνου ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί α) από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, β) από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας, γ) στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις ισχύουν και για ανηλίκους από πέντε ετών και άνω.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2602/Β28.06.2020, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, πρέπει να συμπληρώνουν υποχρεωτικά, σε χρονικό διάστημα (24) ωρών πριν από την άφιξή τους, την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF)

Γραμμές Αδριατικής Ιταλία-Ελλάδα: 

Σύμφωνα με το Διάταγμα της 14ης Μαΐου του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας, από τις 16.05 έως τις 30.07.2021 ισχύουν τα κάτωθι για όποιον ταξιδεύει στην Ιταλία από την Ελλάδα:

 • Για την είσοδο στην Ιταλία είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της Υπεύθυνης Δήλωσης, η οποία από τις 24.05.2021 θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας Passenger Locator Form (dPLF) , ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
 • Οφείλει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης ή εξέτασης αντιγόνων COVID-19, με τη μέθοδο του επιχρίσματος, η οποία πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την προβλεπόμενη είσοδο σε ιταλικό έδαφος. Tα παιδιά κάτω των δύο ετών εξαιρούνται από τη διενέργεια του μοριακού ή αντιγονικού τεστ. Οφείλει να ενημερώσει την αρμόδια τοπική Υγειονομική Αρχή για την είσοδό του στην Ιταλία και να παρουσιάσει το αρνητικό αποτέλεσμα.
 • Mόνο σε περίπτωση μη παρουσίασης της προαναφερθείσας βεβαίωσης εξέτασης (στην ιταλική ή την αγγλική), προβλέπεται προληπτικός αυτοπεριορισμός (καραντίνα 10 ημερών) και μετά το πέρας του 10ήμερου προληπτικού αυτοπεριορισμού, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μοριακού τεστ (PCR) ή τεστ αντιγόνων.

 Υπό την προϋπόθεση πως δεν παρουσιάζονται συμπτώματα COVID-19, τα μέτρα πρόληψης που περιγράφονται παραπάνω δεν ισχύουν για:

 • Oποιον εισέρχεται στην Ιταλία για χρονικό διάστημα μικρότερο των 120 ωρών για αποδεδειγμένους λόγους εργασίας, υγείας ή επιτακτικής ανάγκης, με την υποχρέωση, με τη λήξη του παραπάνω χρονικού διαστήματος, να αναχωρήσει άμεσα από την Ιταλική επικράτεια ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, να μπει σε περίοδο παρακολούθησης ή προληπτικού αυτοπεριορισμού.
 • Οποιον διέρχεται, με ίδια μέσα, από την Ιταλική επικράτεια για χρονικό διάστημα έως 36 ωρών, με την υποχρέωση, με τη λήξη του παραπάνω χρονικού διαστήματος, να αποχωρήσει άμεσα από την Ιταλική επικράτεια ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, να μπει σε περίοδο παρακολούθησης ή προληπτικού αυτοπεριορισμού.

 

ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, θα πρέπει:

α) Να διαθέτετε ένα (1) από τα εξής:

 • πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
 • αρνητικό pcr test εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την αναχώρηση*
 • αρνητικό rapid test εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση*
 • αρνητικό self test εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση*
Διαβάστηκε 66 φορές

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,