static-aside-menu-toggler
gkSearch

Κεφαλονιά

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΛΛΗΝΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (570 χλµ.)

Coach Tour

Συγκέντρωση στο γραφείο µας το πρωί και αναχώρηση. Δια µέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού και µέσω Αντιρρίου, Πάτρας, άφιξη στην Κυλλήνη και επιβίβαση στο φέρρυ µπόουτ για να καταλήξουµε στον Πόρο της Κεφαλονιάς, ένα χωριό-λιµάνι µε πλούσια βλάστηση στη Ν.Α. πλευρά του νησιού. Κατευθυνόµαστε προς την περιοχή της Χώρας – του Αργοστολιού. Ένα κεράκι στην Παναγιά Λαγκουβάρδα (Παναγιά με τα φιδάκια) μας είναι απαραίτητο, και συνεχίζοντας στην ιδία κατεύθυνση θα επισκεφθούμε ένα διαμάντι της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, τη Μονή του Αγίου Ανδρέα στη Μηλαπηδιά. Το σημερινό οδοιπορικό μας τελειώνει στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΛΗΞΟΥΡΙ

Argostoli, Kefalonia, Greece

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της μέρας μας παίρνοντας το καραβάκι για το γραφικό Ληξούρι, τη 2η µεγαλύτερη πόλη του νησιού µε το άγαλµα του Λασκαράτου να µας υποδέχεται στην µεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθµός µας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονοµάζεται και ‘’Δακρυροούσα’’, γιατί στους σεισµούς του 1867, ενώ δεν γκρεµίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο µε δάκρυα στα µάτια. Συνεχίζοντας φτάνουµε στην ιστορική µονή των Κηπουραίων, ( εφόσον είναι ανοικτή ), η οποία είναι χτισµένη σ’ ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90µ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουµε στη διάσηµη παραλία Ξι για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιού. Διανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Symi, Kefalonia

Η σηµερινή µας µέρα θα µας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας µια πανέµορφη διαδροµή µέσα από τον ΄Αινο το βουνό µε την πλούσια µαύρη Πεύκη φτάνουµε στο µοναστήρι του Αγίου Γερασίµου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο µοναστήρι σε ασηµένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δηµιουργία του. Η αίθουσα στολισµένη µε σταλακτίτες και σταλαγµίτες έχει θαυµάσια ακουστική και είναι διαµορφωµένη µε ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όµως του νησιού συνεχίζονται. Επόµενος σταθµός µας το βαραθρώδες λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήµιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ηµέρα µας φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα με το λεωφορείο για να γνωρίσουμε τα πολύ όμορφα χωριά της νοτιοκεντρικής πλευράς του νησιού. Μαζαράτα, και Κουρκουμελάτα. Διανυκτερευση

4η ηµέρα: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

Ithaka, Greece

Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή για την Ιθάκη. Από Σάµη και παίρνοντας µαζί µας το πούλµαν θα γνωρίσουµε την πρωτεύουσα της Ιθάκης το πανέµορφο γραφικό Βαθύ. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα συντροφιά με τον καφέ μας στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου του 12ου αι., που υπήρξε η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι το 1757. Διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΛΕΥΚΑΔΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 480 χλµ.)

Ferry Traveler

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού, το γνωστό Φισκάρδο. Το γραφικό χωριό και λιμάνι, από όπου αναχωρούμε για τη Λευκάδα. Άφιξη στη Λευκάδα και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις και φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνει:

 • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Κυλλήνη – Πόρος και Φισκάρδο–Λευκάδα
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου µας.
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται.
 • Διατροφή.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
 • Φόρος διαμονής.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 259 € / άτομο
 • Διάρκεια: 5 ημέρες / 4 νύχτες
Διαβάστηκε 324 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βαρκελώνη Ιόνιο Πέλαγος »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,