static-aside-menu-toggler
gkSearch

Καλαμάτα

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (730 χλμ)

Coach Tour

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 06.30. Κάνοντας καθοδόν στάσεις για καφέ - ξεκούραση και γεύμα εξ ιδίων, και αφού περάσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου, κατευθυνόμαστε προς Τρίπολη για τον απογευματινό καφέ μας. Επόμενος σταθμός μας το ξενοδοχείο μας στην Καλαμάτα. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΑ (120χλμ.)

Ancient Messini, Greece

Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη - την Πομπηία της Ελλάδας. Χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, στους πρόποδες του όρους Ιθώμη, είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Επίσκεψη στον καταπληκτικό αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο και συνεχίζουμε για την Αγία Θεοδώρα, μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής, μέσα σε μια διαδρομή με δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα και αποζημιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησιάς και το μυστήριο της παράδοσης κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει. Τα πελώρια δέντρα που μεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Θα γευματίσουμε εξ ιδίων και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ (150χλμ.)

Pylos, Greece

Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία (Νοτιοδυτικά). Η φύση σ’ αυτό το κομμάτι της Μεσσηνιακής γής στάθηκε απλόχερη. Στην πριγκίπισσα του Νότου την Πύλο και ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου, τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης που είναι ταυτισμένο με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Σήμερα αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυμίζει νησιώτικο οικισμό. Η Καστροπολιτεία της Μεθώνης με το εντυπωσιακό κάστρο της, φρουρός του λιμανιού της πόλης. Η Κορώνη, αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό Κάτω Ιταλίας και η φιλόξενη Φοινικούντα μας περιμένουν. Γεύμα εξ ιδίων όπου βολέψει και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ (205χλμ.)

Areopolis, Greece

Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδρομή σημέρα, αφού θα διασχίσουμε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Τοπίο ανεπανάληπτο. Σταθμός μας το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας μας το σπήλαιο του Διρού. Στιγμές θαυμασμού και δέους μας επιφυλάσσει η επίσκεψη μας σε αυτό το σπήλαιο. Γεύμα εξ ιδίων κατά την επιστροφή μας στην γραφικότατη Καρδαμύλη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη παραλία της Καλαμάτας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (170 χλμ.)

Andritsaina, Greece

Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας, την ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια. Σήμερα είναι από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και το λαογραφικό μουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσσες βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420 – 410 π.Χ.),ο επονομαζόμενος και Παρθενώνας της Πελοποννήσου. Θα καταλήξουμε στη γραφικότατη Καρύταινα. Τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινές εκκλησίες της, δίνουν στο χωριό ένα μεσαιωνικό χαρακτήρα για τον οποίο και ξεχωρίζει. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΩΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (730 χλμ)

Coach Tour

Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφτούμε στη Χώρα το μουσείο όπου φυλάσσονται τμήματα από τις περίφημες τοιχογραφίες του ανακτόρου του Νέστωρα, καθώς και ευρήματα Μυκηναϊκής περιόδου από όλη την Τριφυλία. Συνεχίζουμε το δρόμο μας περνώντας από τα ονομαστά παραλιακά θέρετρα της δυτικής Πελοποννήσου, και μέσω Ρίου – Αντίρριου, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Περιλαμβάνει:

 • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου µας.
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται.
 • Διατροφή.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
 • Φόρος διαμονής.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 299 € / άτομο
 • Διάρκεια: 6 ημέρες / 5 νύχτες
Διαβάστηκε 1063 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βόλος Γύρος Πηλίου Λήμνος »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,