static-aside-menu-toggler
gkSearch

Βιρμανία - Μυανμάρ, τα χρυσά χαμογέλα του Βούδα

Βιρμανία- Μυανμάρ, τα χρυσά χαμογέλα του Βούδα

Η Βιρμανία ή Μυανμάρ, σύμφωνα με την επίσημη ονομασία της από το 1989, είναι η μεγαλύτερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και ένας από τους πιο μυστηριώδεις και ανεξερεύνητους προορισμούς του πλανήτη. Μια χώρα που φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, με την πνευματικότητα των βουδιστικών της τελετουργιών, με τα υπέρλαμπρα μνημεία της, με το πανέμορφο φυσικό της περιβάλλον και με τους γλυκύτατους κατοίκους της, που διατηρούν με ευλάβεια τις προαιώνιες παραδόσεις και τα έθιμά τους. Το ταξίδι στη Βιρμανία αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία σε μια αυθεντική χώρα!

14 μέρες Γιανγκόν - Μπαγκάν - Ίνβα/Άβα - Αμαραπούρα - Γέφυρα Ου Μπέιν -  Μανταλέι - Μινγκούν - Πιντάγια - Λίμνη Ίνλε -  Σαγκάρ - Λάικο - Χωριά φυλών. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*+ με ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία και σε τοπικά καλά εστιατόρια κατά τη διάρκεια των εκδρομών.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Αθήνα - Γιανγκόν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την "καρδιά" της Mυανμάρ, την Γιανγκόν.

2η ημέρα: Γιανγκόν, Ξενάγηση (Γ)

Άφιξη στην Γιανγκόν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την ύψους 99 μέτρων Χρυσή Παγόδα Σουινταγκόν, κτισμένη από τον βασιλιά Οκαλάπα την περίοδο που ζούσε ακόμα ο Βούδας (πριν 2.600 χρόνια). Αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα έχει σχήμα κρεμμυδιού και χρώμα χρυσό. Το πάνω μέρος είναι διακοσμημένο με διαμάντια και τάματα (με μεγαλύτερο το διαμάντι των 76 καρατίων στην κορυφή του), ενώ μέσα του φυλάει καλά τον μεγάλο ιερό θησαυρό - 8 τρίχες του Βούδα! Ο κόσμος την επισκέπτεται κυρίως την ώρα της δύσης για να θαυμάσει το χρυσό της χρώμα! Ακολουθεί μία μικρή περιήγηση στο πάρκο της πόλης με τη μεγάλη τεχνητή λίμνη, γνωστό για το βασιλικό πλωτό εστιατόριο διακοσμημένο με μυθικά πτηνά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γιανγκόν - Μπαγκάν (Πτήση, Π/Γ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση την Μπαγκάν. Εδώ, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, μαρτυρούν την Χρυσή Εποχή αυτού του βασιλείου. Εφάμιλλη με το Άνγκορ Βατ της Καμπότζης, η Μπαγκάν είναι ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο και βουδιστικό θρησκευτικό κέντρο, που ατενίζει τον ποταμό Iρραουάντι, με τους 4.000 ναούς και παγόδες στην ομώνυμη κοιλάδα του, που είναι αφιερωμένη στα πνεύματα της φύσης. Κατά τη σημερινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της πόλης, τις στούπες Σβεζιγκόν (η δεύτερη ιερότερη της χώρας) και Γκουμπιαουάκι με τις εξαίσιες τοιχογραφίες, τις παγόδες Ανάντα, όπου φυλάσσεται το ύψους 9 μέτρων άγαλμα του Βούδα, Nταμαγιάνγκι και Tαμπινγιού. Τέλος, θα απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα από ειδικό σημείο της κοιλάδας, έχοντας τον κατακόκκινο ήλιο στη μέση του τοπίου με τις παγόδες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μπαγκάν (Π/Γ)

Νωρίς το πρωί μπορείτε (προαιρετικά) να απολαύσετε μία από τις ομορφότερες διαδρομές με αερόστατο πάνω από τους ναούς-σύμβολα της χώρας - ό,τι καλύτερο για μια συγκλονιστική θέα στα χρώματα της ανατολής! Ακολουθεί η περιήγησή μας περιμετρικά των ναών της Μπαγκάν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον ναό Μανούχα που κατασκευάστηκε σε ρυθμό Μον το 1095, τον κατασκευασμένο από αμμόπετρα ναό Ναμπάγια, που αποτέλεσε και ανάκτορο του βασιλιά Μανούχα, καθώς και τον ναό Byaukgyi με τις αρχαίες ζωγραφιές του. Στάση για παραδοσιακό τσάι και γεύμα με ντόπιους, για να μοιραστούμε στοιχεία της καθημερινότητάς τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο παρασκευής οργανικής ζάχαρης από χουρμαδιές, κατάλληλη και ως φάρμακο για όσους έχουν πρόβλημα με ζάχαρο και χοληστερίνη. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το δειλινό, κάνοντας βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Αγιεγιαρουάντυ (Ιρραουάντι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μπαγκάν - Άβα/Ίνβα - Αμαραπούρα - Γέφυρα Ου Μπέιν/Περπάτημα στην μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου - Μανταλέι (Π/Γ)

Κατά τη σημερινή μας διαδρομή προς το Μανταλέι θα επισκεφθούμε τις πόλεις Άβα και Αμαραπούρα, που μοιράζονταν την βασιλική πρωτεύουσα της χώρας από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το ξύλινο βασιλικό μοναστήρι Μπαγκαγιά του 18ου αιώνα, φτιαγμένο ολόκληρο από ξύλο τικ, καθώς και την μονή Μαχά Αούνγκ Μι Μπον (ή αλλιώς η "τούβλινη μονή Με Νου"), που διακονείται από 1.000 νεαρούς "σαμανέρα" ηλικίας 5-15 ετών. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα του κόσμου (1,2 χιλιόμετρα), την περίφημη γέφυρα Ου Μπέιν (Ubein Bridge: "Λεπτός Κύριος") του 1849 και να απολαύσουμε το δειλινό πάνω από αυτήν. Συνεχίζουμε για το Μαντελέι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μανταλέι - Μινγκούν - Μανταλέι (Π/Γ)

Στην πνευματική καρδιά της χώρας, το Μαντελέι, που υπήρξε η τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της χώρας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την θέα σε όλη την πόλη από τον λόφο Σαγκάιν, τις πολυάριθμες μονές που φοιτούν τα παιδιά της περιοχής και να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία προσφοράς στους μοναχούς σε ένα από τα μοναστήρια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την περίφημη παγόδα Μαχαμούνι με το ολόχρυσο άγαλμα του Βούδα (μία κατασκευή που λέγεται ότι ο ίδιος ο Βούδας επιμελήθηκε για την ολοκλήρωσή της). Ακολουθούν τα ερείπια του παλατιού και η παγόδα Κουτοντάου (Kuthodaw) με το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, στο οποίο αναγράφεται όλη η διδασκαλία του Βούδα πάνω σε 729 πλάκες μαρμάρου που χαράχθηκαν από 2400 μοναχούς στην αρχαία γλώσσα Πάλι και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αν τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη, το ύψος ξεπερνάει ένα 20όροφο κτίριο και η έκταση τα 13 εκτάρια γης. Συνεχίζουμε για τη μονή-ανάκτορο Σουινάντο (ένα τέλειο δείγμα ξύλινης παραδοσιακής κατασκευής, που κατάφερε να επιβιώσει από τους βομβαρδισμούς των Άγγλων, λόγω της μεταφοράς και συντήρησής του από τα ανάκτορα). Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με ποταμόπλοιο για το Μινγκούν, όπου θα δούμε το κατάλευκο μνημείο Μιάν Παϊντέν ή Σι Κίου (αντίστοιχο με το Ταζ Μαχάλ…φόρος πένθους για την πριγκίπισσα που πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας, χαρίζοντας διάδοχο στον πρίγκιπά της και επόμενο βασιλιά της δυναστείας). Επίσης θα θαυμάσουμε την μεγαλύτερη ολοκληρωμένη καμπάνα του κόσμου (βάρους 87 τόνων - η μεγαλύτερη ημιτελής βρίσκεται στο Κρεμλίνο της Μόσχας) και την ημιτελή παγόδα σε σχήμα πυραμίδας (σπουδαία έργα του βασιλιά Μπανταουπάγια). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μανταλέι - Χέχο - Πιντάγια, Επίσκεψη στις Σπηλιές, Χωριά φυλών Παλαούνγκ και Πα Ο - Λίμνη Ίνλε (Π/Γ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση 30΄ για Χέχο. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Πίνταγια, όπου θα περιηγηθούμε στις ασβεστολιθικές της σπηλιές με τους σταλακτίτες και τα περισσότερα από 8000 αγαλματίδια του Βούδα. Ακολουθεί επίσκεψη σε παραδοσιακό οικισμό, οι κάτοικοι του οποίου παράγουν χαρτί με έναν ειδικό πολτό από λουλούδια και φύλλα. Συνεχίζουμε για μία διαδρομή κατά μήκος της ειδυλλιακής λίμνης Ίνλε, κατά τη διάρκεια της οποίας εναλλάσσονται χωριά των φυλών Παλαούνγκ και Πα Ο, δάση πεύκων και συστάδες μπαμπού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λίμνη Ίνλε, Βόλτα στη λίμνη (Π/Γ)

Η λίμνη Ίνλε, με έκταση 116 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καταγράφηκε πρώτη από την UNESCO ως μία από τις βασικές λίμνες αποθέματος φυσικού νερού για τη βιόσφαιρα, αφού δίνει τροφή και νερό σε περισσότερα από 350 είδη αποδημητικών πουλιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου. Η σημερινή μέρα θεωρείται η χαρά κάθε φωτογράφου, καθώς η διαδρομή μας με σκάφος στα ήρεμα νερά της Ίνλε προσφέρει τις καλύτερες λήψεις πάνω σε έναν φυσικό καθρέφτη, στον οποίο αντικατοπτρίζονται τα καταπράσινα βουνά, που οριοθετούν τον ορίζοντα. Δείτε τους μοναδικούς "Κωπηλάτες των ποδιών" ή αλλιώς τους "Ακροβάτες του νερού", τους ψαράδες Ίνθα, να στέκονται όρθιοι με το ένα πόδι τυλιγμένο γύρω από ένα κουπί, έχοντας τα χέρια τους ελεύθερα για να χειρίζονται το κωνικό δίκτυ ψαρέματος. Ακολουθεί στάση στην παγόδα Phaung Daw Oo, τον πιο ιερό θρησκευτικό χώρο του νότου. Το έθιμο θέλει κάθε Φθινόπωρο την περιφορά των 4 από τους 5 "Βούδες του νερού" σε μία πομπή από 50 σκάφη, όπου οι "κωπηλάτες των ποδιών" ακολουθούν το Χρυσό Κανό που μεταφέρει τα ολόχρυσα αγαλματίδια σε κάθε ένα από τα 80 περίπου πασσαλόκτιστα χωριά που βρίσκονται μέσα στη λίμνη. Το θέαμα διαρκεί περίπου 20 μέρες και είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών από όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε για τους "πλωτούς κήπους", όπου θα γνωρίσουμε τον σπάνιο τρόπο καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών μέσα σε νερό και θα επισκεφθούμε το μοναδικό στο είδος του εργαστήριο κατασκευής υφάσματος από βλαστούς νούφαρων - ότι καλύτερο και ακριβότερο σε κλωστή ακόμα και από μετάξι! Τέλος θα καταλήξουμε στο μοναστήρι Nga Phe Kyaung, ένα από τα παλαιότερα της λίμνης, με εξαίσια αγάλματα του Βούδα ηλικίας άνω των 200 ετών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Λίμνη Ίνλε, Ιντέιν (Π/Γ)

Άλλη μία ημέρα αφιερωμένη στην όμορφη λίμνη Ίνλε. Θα ακολουθήσουμε την πορεία της πλωτής αγοράς (που αλλάζει τόπο κάθε 4 μέρες), απ΄ όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε απίθανες χειροτεχνίες και σουβενίρ φτιαγμένα από τους κατοίκους της λίμνης. Στη συνέχεια, περνώντας τα φράγματα νερού, θα ανηφορίσουμε με το ίδιο σκάφος το καταπράσινο κανάλι που θα μας μεταφέρει στο κρυφό και άγνωστο συγκρότημα από 1000 παγόδες Ιντέιν. Το τέλειο τοπίο με τις παγόδες στα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού και ο συνδυασμός με την απίστευτη κλειστή αγορά θα σας εντυπωσιάσουν. Το γεύμα μας έχουμε προβλέψει να το απολαύσουμε στο καλύτερο εστιατόριο της περιοχής, κάτω από τα δέντρα, με θέα τα καθαρά νερά του ποταμού. Απόγευμα ελεύθερο - προαιρετικά μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στη λίμνη στα χρώματα του δειλινού. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Λίμνη Ίνλε - Σαγκάρ, Φυλές Ο, Σαν και Ίντα - Λάικο (Π/Γ)

Από τη λίμνη Ίνλε συνεχίζουμε με το σκάφος και ακολουθώντας μία διαδρομή από ένα φυσικό κανάλι, θα περάσουμε στην επόμενη λίμνη και λιμάνι Πικόνι, κάνοντας στάση στο χωριό Σαγκάρ (Sagar), για να γνωρίσουμε την καθημερινή ζωή των φιλικών ανθρώπων των φυλών Πα Ο, Σαν και Ίντα. Θα επισκεφθούμε την εντυπωσιακή παγόδα του Σαγκάρ και άλλα αρχαία θρησκευτικά μνημεία. Συνεχίζουμε μέχρι την προβλήτα Πικόν (Pekon) και από εκεί θα μεταβούμε στο Λάικο (Loikaw, περίπου 1 ώρα), την πρωτεύουσα της επαρχίας Καγιά, στους πρόποδες της οροσειράς Κάρεν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Λάικο - Χωριά των Παντάουνγκ του Παν Παντ - Λάικο (Π/Γ)

Πρωινή επίσκεψη στην κύρια αγορά του Λάικο και συνεχίζουμε οδικώς για τα χωριά της φυλής Παν Παντ, των χωριών Παντάουνγκ, εκεί όπου οι γυναίκες διακοσμούν τους λαιμούς τους και τους αστραγάλους τους με το μπρούτζινο μασίφ κόσμημα σπιράλ, τρεις φορές στη ζωή τους, σε ηλικία 7, 17 και 37 ετών. Το καλωσόρισμα εδώ γίνεται με ρακί, που τιμούν πολύ οι γυναίκες της περιοχής. Θα κάνουμε στάση σε ένα παραδοσιακό σχολείο και θα επιστρέψουμε στο Λάικο, για να επισκεφθούμε την ιερή χρυσή πέτρα και ναούς στους λόφους της πόλης, έχοντας μία εκπληκτική θέα στην λίμνη και στην οροσειρά Κάρε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Λάικο - Γιανγκόν (Π/Γ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Γιανγκόν. Φθάνοντας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την αποικιακή/κολονιάλ συνοικία της πόλης με το μείγμα κτιρίων αποικιακής εποχής, εκκλησιών, τζαμιών (σουνιτών και σιτιών), καθώς και βουδιστικής μονής και αίθουσας χειροτονίας. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την μεγαλύτερη αγορά της χώρας, την "Σκοτ Μάρκετ", γνωστή για τα είδη χειροτεχνίας, τα καταστήματα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Γιανγκόν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

14η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*+
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία και σε τοπικά καλά εστιατόρια κατά τη διάρκεια των εκδρομών
 • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί Έλληνας συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, εμπλουτισμένη ασφάλεια: € 680
 • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, βίζα: € 120/άτομο (πληρώνονται τοπικά)

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (15 άτομα), το ταξίδι πραγματοποιείται με επιβάρυνση € 110 /άτομο.
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβασή του

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 1620 € / άτομο
 • Διάρκεια: 14 ημέρες / 11 νύχτες
Διαβάστηκε 189 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αμαζόνιος - Νότιο Περού Ζυρίχη - Αλπικό Τραίνο »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,