static-aside-menu-toggler
gkSearch

Περσία - Ταξίδι στην ιστορία

Περσία - Ταξίδι στην ιστορία

Ποίηση, ιστορία, πολιτισμός, ελληνικά στοιχεία, γλώσσα φαρσί, μονοθεϊστική θρησκεία, πόλεις κυριολεκτικά για ιστορίες από χίλιες και μία νύχτες, σπάνιες μυρωδιές μπαχαρικών και το Ρόδο του Ισφαχάν να συμπληρώνουν την αξία αυτού του ταξιδιού!

9,10 μέρες Σιράζ, Περσέπολη, Πασαργάδες, Γιάζντ, Ισφαχάν, Κασάν, Τεχεράνη. Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* superior στη Γιάζντ με 7 γεύματα (ημιδιατροφή) κατά τη διάρκεια των εκδρομών / ξεναγήσεων. 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Αθήνα - Σιράζ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για Σιράζ, μια από τις ομορφότερες ιστορικές πόλεις του κόσμου.

 

2η ημέρα: Σιράζ, Ξενάγηση

Σε περίπτωση πολύ πρωινής άφιξης, θα υπάρξει άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο, early check in και χρόνος για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, που ξεκινά από το Τζαμί Vakil, ένα συγκρότημα 8.660 τετραγωνικών μέτρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Κήπο Ναρεζεστάν ("Κήπος των Πορτοκαλιών") και τον Κήπο Εράμ (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), το μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ και την Ακρόπολη του Καρίμ Χαν. Δείπνο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σιράζ - Περσέπολη - Πασαργάδες - Γιάζντ

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε το τέμενος Nasir al-Mulk, για να απολαύσουμε το παιχνίδι των χρωμάτων από τα βιτρό πάνω στου τάπητες του ναού. Θα περάσουμε από την πύλη του Κορανίου για να ευλογηθείτε και εσείς, όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν από την πόλη. Συνεχίζουμε για την πόλη των Μεγάλων Βασιλέων, η ένδοξη Περσέπολη, η "πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων", ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών, που καταλήφθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Επόμενος σταθμός μας οι Πασαργάδες, η πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, όπου θα δούμε τον τάφο του, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την ιερή πόλη Γιάζντ. Η πόλη με τα σπίτια της λάσπης θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή, θα σας ταξιδέψει σε παραμύθια από τις χίλιες και μία νύχτες. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Γιάζντ

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη των Ζωροαστρών (από τις πρώτες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου και πρώτη διδάξασα τις μεταγενέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες), θα δούμε τον Πύργο της Σιωπής, το τέμενος της φωτιάς και το τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Χρόνος για βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι με τα κεντήματα και τα λαμπερά χρυσαφικά. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής και δώρο του γραφείου μας: τσάι σε ένα από τα "ψαγμένα" καφέ πάνω σε ταράτσες, για να απολαύσετε τη θέα και το δειλινό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γιάζντ - Ισφαχάν (4ωρη μετάβαση)

Πρωινή αναχώρηση για την ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν, γνωστό για τον πολεοδομικό του σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους του, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, τους μεντρεσέδες και τα καραβάν σεράι. Άφιξη και απογευματινή περιήγηση στην Αρμένικη συνοικία Jolfa, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αιώνα. Ακολουθεί στάση για φωτογραφίες στη Γέφυρα με τις 33 Καμάρες (Σιόσεπολ). Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ισφαχάν

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε το αιθέριο τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ, το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν-ι-Ιμάμ (πλατεία του Ιμάμη) στο κέντρο της παλιάς πόλης, στις τέσσερις πλευρές της οποίας δεσπόζουν το επιβλητικό τέμενος του Ιμάμη, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης, το θαυμαστό ανάκτορο Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα, το τζαμί και η σκεπαστή αγορά - το καλύτερο και το ωραιότερο παζάρι του Ιράν, στο οποίο θα έχετε χρόνο για ψώνια. Τσάι σε παραδοσιακό καφέ εντός της αγοράς, δώρο του γραφείου μας. Γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ισφαχάν - Κασάν - Τεχεράνη (6ωρη μετάβαση)

Κατά την εξαιρετική σημερινή μας διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας και αφού δούμε το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ να ξεπετάγεται μπροστά μας, θα σταματήσουμε στο Κασάν για να επισκεφθούμε το περίτεχνο παζάρι και το αρχοντικό Μουτζρεντί του 19ου αιώνα. Θα δούμε επίσης τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Άφιξη στην Τεχεράνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Τεχεράνη, Ξενάγηση - Βραδινή πτήση για Αθήνα

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με επισκέψεις σε τρία από τα κορυφαία στο είδος τους μουσεία του κόσμου: το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών, το Μουσείο Χαλιών, που φιλοξενεί μερικά από τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και το Θησαυροφυλάκιο με έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιούν Νουρ - "η Θάλασσα του Φωτός". Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, την παλιά Βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του Εθνικού Κήπου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

9η ημέρα:  Άφιξη στην Αθήνα

Αθήνα

 

Ενδεικτικά ξενοδοχεία: Σιράζ: Zandiyeh 5*, Γιάζντ: Safaiyeh 4*, Ισφαχάν: Abbasi 5, Τεχεράνη: Espinas 5

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Qatar ή Turkish μέσω άλλης πόλης
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4* superior στη Γιάζντ 7 γεύματα (ημιδιατροφή) κατά τη διάρκεια των εκδρομών/ξεναγήσεων
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: € 610
 • Βίζα εισόδου: € 60 Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα,
 • Αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο τοπικά): € 80

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 • Το πρόγραμμα έχει κοστολογηθεί για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση συμμετοχής 15 ατόμων υπάρχει προσαύξηση € 65/ άτομο και 10 ατόμων € 90/άτομο αντίστοιχα.
 • Εφόσον υπάρχει η διαθεσιμότητα, η διαμονή στο Ισφαχάν πραγματοποιείται στο ανάκτορο-θρύλο Abbasi, διαφορετικά διαμένουμε σε άλλο ξενοδοχείο 5* της περιοχής
 • Στην Πασχαλινή αναχώρηση υπάρχει μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Σιράζ
 • Υπάρχουν έτοιμες προτάσεις για City Break και γαμήλια ταξίδια με 4 διανυκτερεύσεις στο Abbasi Hotel στο Ισφαχάν ή ατομικό πρόγραμμα με 2 διανυκτερεύσεις στο Σιράζ, 2 στη Γιάζντ και 2 στο Ισφαχάν. Όλα με αγγλόφωνες υπηρεσίες. Ζητήστε μας τα αναλυτικά προγράμματα

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 895 € / άτομο
 • Διάρκεια: 9 ημέρες / 8 νύχτες
Διαβάστηκε 212 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σιγκαπούρη Λίβανος - Ιορδανία »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,