static-aside-menu-toggler
gkSearch

Χαλκιδική Κύριο

Στα... "πόδια" της Χαλκιδικής -  5ήμερο πολιτιστικό ταξίδι

Η Χαλκιδική είναι περιοχή της Μακεδονίας και γεωγραφικά αποτελεί την απόληξη της Κεντρικής Μακεδονίας στο Αιγαίο πέλαγος, το οποίο εισχωρεί βαθιά μέσα σε αυτήν, σχηματίζοντας τρεις επιμήκεις χερσονήσους, που δίνουν στην περιοχή τον χαρακτηριστικό της σχήμα («πόδια της Χαλκιδικής»). Η Χαλκιδική είναι μια μεγάλη χερσόνησος, αφού περιβρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος και είναι ενωμένη με τον κορμό της Μακεδονίας μέσω της Θεσσαλονίκης. Στο νότιο τμήμα της σχηματίζονται τρεις χαρακτηριστικές επιμήκεις χερσόνησοι οι οποίες είναι από δυτικά προς ανατολικά: η χερσόνησος της Κασσάνδρας, η χερσόνησος της Σιθωνίας και η χερσόνησος του Άθω. Πρωτεύουσα του Νομού είναι ο Πολύγυρος. Διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους είναι οι Καρυές. Η χερσόνησος της Χαλκιδικής χωρίζεται διοικητικά στον νομό Χαλκιδικής και στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία Αγίου Όρους. Το βόρειο τμήμα της χερσονήσου ανήκει στον νομό Θεσσαλονίκης.

 

Το ταξίδι με μια ματιά...

 • Διαμονή στο 3o πόδι της Χαλκιδικής, την Ουρανούπολη (3 νύχτες) & 1 νύχτα στην Κασσάνδρα
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Ορεινή Χαλκιδική
 • Εκδρομή στο Άγιο Όρος
 • Ολοήμερος γύρος της Χερσονήσου της Κασσάνδρας
 • Επίσκεψη στο σπήλαιο των Πετραλώνων

 

 

 

01 Ημέρα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ουρανούπολη

Πρωινή αναχώρηση από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση τη Βόρειο Ελλάδα. Μετά τη Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική προβάλλει με εικόνες που μας μαγεύουν. Παλαιοχριστιανικές Βασιλικές, λείψανα οχυρώσεων, πύργοι και κάστρα, κατάλοιπα μοναστηριακών μετοχιών, οικισμοί με ενδιαφέροντα στοιχεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, νερόμυλοι και ανεμόμυλοι συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον. Ο ξεχωριστός συνδυασμός άλλωστε βουνού και θάλασσας αποτελεί από μόνος του ένα μοναδικό αξιοθέατο. Προορισμός μας η τρίτη χερσόνησος του νομού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Ουρανούπολη, ένα παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, τελευταίος κοσμικός προορισμός πριν μεταβεί κάποιος στο Άγιο Όρος.

02 Ημέρα: Ουρανούπολη (Ορεινή Χαλκιδική)

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Χαλκιδική, μια περιοχή λιγότερο γνωστή, υπέροχη όμως και ατμοσφαιρική. Γύρω από τον καταπράσινο Χολομώντα βρίσκονται πολλά γραφικά χωριά, με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφτούμε την πιο γνωστή κωμόπολη, την Αρναία, με τα παλιά αρχοντικά και τα γραφικά σοκάκια. Ακολουθεί ο γύρος της Χερσονήσου Σιθωνίας. Θα μεταβούμε στο Νέο Μαρμαρά, τόπο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θάλασσα με το βουνό και προσφέρει μοναδική θέα στο ακατοίκητο νησάκι Κέλυφος. Θα περιηγηθούμε στην Αρχαία Τορώνη η οποία ιδρύθηκε από τους Χαλκιδείς μεταξύ 8ου και 7ου π.Χ. αιώνα στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Σιθωνίας. Το Κάστρο της Τορώνης (ή Κάστρο της Ληκύθου) βρίσκεται σε μια μικρή και απότομη βραχώδη χερσόνησο στη νότια άκρη της παραλίας. Θα διασχίσουμε το Πόρτο Κουφό που θεωρείται το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας και σημαντικός ψαρότοπος. Επόμενη στάση στη Σάρτη, τουριστική περιοχή, βραβευμένη για την καθαρή και αμμώδη παραλία της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

03 Ημέρα: Ουρανούπολη (Άγιον Όρος)

To πρωινό μας είναι αφιερωμένο στο Άγιο ΄Ορος, μοναδική περιοχή στην Ελλάδα, εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Μεταφερόμαστε στο λιμάνι της Ουρανούπολης και από εκεί με το πλοίο ακολουθούμε τη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου φτάνοντας σε 10 λεπτά στα σύνορα που χωρίζουν τον υπόλοιπο κόσμο με την μοναστική πολιτεία. Από εκεί περνούμε την πρώτη ρωσική σκήτη και κατά μήκος μοναδικών παραλιών, φτάνουμε στο πρώτο μοναστήρι, την Ι.Μ. Δοχειαρίου. Στην συνέχεια ακολουθούν άλλες 7 μονές, το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους, η Δάφνη, και τέλος οι σκήτες, μικρά χωριά όπου σε κάθε σπίτι ζουν ομάδες μοναχών. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 3 περίπου ώρες γαλήνης και χαλάρωσης. Απογευματινός περίπατος στην Ιερισσό, μια σύγχρονα δομημένη παραλιακή κωμόπολη, με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Δείπνο, διανυκτέρευση.

04 Ημέρα:Ουρανούπολη – Κασσάνδρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον γύρο της Χερσονήσου της Κασσάνδρας με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά: Η Νέα Ποτίδαια, στο στενότερο σημείο της χερσονήσου με κυριότερο αξιοθέατο τη διώρυγα που ενώνει τους δύο κόλπους, τον Θερμαϊκό και τον Τορωναίο, διευκολύνοντας έτσι τη ναυσιπλοΐα, η Σάνη, κατά την αρχαιότητα αποικία των Ερετριέων, σήμερα αγαπημένος προορισμός Ελλήνων και αλλοδαπών, το Πευκοχώρι, με τους πανέμορφους κήπους των σπιτιών, τις ανθισμένες λεμονιές, τα γιασεμιά και τα τριαντάφυλλα, η Καλλιθέα, οι κάτοικοι της οποίας προέρχονταν από το Μάλτεπε της Προποντίδας και την ευρύτερη περιοχή της Κερασσούντας του Πόντου και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, ο Άφυτος, ένα ιδιαίτερο χωριό με πέτρινα σπίτια και γραφικά σοκάκια με καλντερίμια, δίνει την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε νησί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

05 Ημέρα: Κασσάνδρα – Σπήλαιο Πετραλώνων – Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σπήλαιο Πετραλώνων ή «Κόκκινων Πετρών» στους δυτικούς πρόποδες του όρους Κατσίκα. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1959 και το 1960 βρέθηκε το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο, το οποίο ανήκει σε πρώιμο μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στον Homo erectus και τον αρχαϊκό Homo sapiens.
Με ενδιάμεσες στάσεις κατευθυνόμαστε προς Αθήνα όπου και φτάνουμε το βραδάκι.

 

 • Η τιμή αφορά σε ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
 • Το πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και για μικρότερες ομάδες ακόμα και 10 ατόμων (οικογένειες, φίλους κ.λπ.) στην ημερομηνία που επιθυμείτε, με μικρή επιβάρυνση 100€ το άτομο.

 

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία. Γεύματα: Πρωινό.
 • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές:
 • Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνει

 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 1,50€/δωμάτιο/διανυκτέρευση.
 • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Διανυκτερεύσεις 04
 • Χώρα: Ελλάδα
 • Πόλη: Ουρανούπολη (3), Κασσάνδρα (1)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ_ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ_COVID_19.docx

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 495 € / άτομο
 • Διάρκεια: 5 ημέρες / 4 νύχτες
Διαβάστηκε 656 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ζαγοροχώρια με group Καιμακτσαλάν »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,