static-aside-menu-toggler
gkSearch

Αρμενία Κύριο

Αρμενία

Αναχωρήσεις: 22/12

Η Αρμενία έχει πλούσια ιστορία, πλούσια γλώσσα και χιλιετή κουλτούρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην χώρα θα πάρουμε μια γεύση από την θρυλική φιλοξενία των Αρμενίων και θα ζήσουμε στιγμές της καθημερινής τους ζωής. Επίσης θα έχουμε μια πρώτη επαφή με την τοπική γαστρονομία: θα δοκιμάσουμε διαφορετικές εθνικές και τοπικές σπεσιαλιτέ συνοδευόμενες από υπέροχα κρασιά, αλλά και το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας "ΑΡΑΡΑΤ". Συνδυάζοντας την πνευματικότητα και την αρχιτεκτονική, την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό, σας προτείνουμε ένα πλήρες ταξίδι για να ανακαλύψετε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα πνευματικά κέντρα, τους κατοίκους, αλλά και τα υπέροχα τοπία της χώρας. Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 13 Ιανουαρίου κάθε έτους, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα μαγευτική: όλες οι πόλεις στολίζονται με φώτα και σε κάθε γωνιά της χώρας απολαμβάνει κανείς τις εορταστικές παραδόσεις, τα χριστουγεννιάτικα χρώματα, τα ιδιαίτερα φαγητά, τα μεθυστικά αρώματα και τις χριστουγεννιάτικες αγορές με τις τοπικές χειροτεχνίες.

6 μέρες Ερεβάν - Ναός Γκαρνί - Μονή Γκεγκχάρντ - Χορ Βιράπ - Εργοστάσιο κονιάκ "ΑΡΑΡΑΤ"

 •  Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν
 • Τσαγκαντζόρ - Λίμνη Σεβάν - Μονή Σεβανάβανκ 
 • Καθεδρικός Ναός Ετσμιατζίν - Ζβάρτνοτς 
 • Εργοστάσιο κρασιού. Διαμονή Ramada Suites By Wyndham 4* sup. στο Ερεβάν με ημιδιατροφή. 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ήμερα: Αθήνα - Ερεβάν (ή Γερεβάν)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και βραδινή απ΄ ευθείας πτήση με Aegean για την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου - το 2021 η πόλη θα γιορτάσει την 2803η επέτειό της! Βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές από λόφους, ενώ στα νοτιοδυτικά αντικρίζει το όρος Αραράτ με τις χιονισμένες κορυφές του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ερεβάν, Ξενάγηση

Η σημερινή ξενάγηση στην "Ροζ πόλη", όπως επονομάζεται το Ερεβάν λόγω του χρώματος των κτιρίων του, ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και την πλατεία της Δημοκρατίας. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, το πάρκο της Νίκης και το υπαίθριο μουσείο "Cascade" - μια γιγαντιαία σκάλα από ασβεστόλιθο, που ενώνει το κέντρο με το μνημείο των 50 χρόνων της Σοβιετικής Αρμενίας. Θα φωτογραφηθούμε στο άγαλμα της μητέρας Πατρίδος, θα δούμε τον ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, τα ερείπια του αρχαίου κάστρου Ερεμπούνι και θα φθάσουμε στο επιβλητικό μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915), όπου θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο. Από εκεί, αν ο καιρός το επιτρέπει, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε το βιβλικό όρος Αραράτ με τις πάντα χιονισμένες κορυφές του. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια μπορούμε να περπατήσουμε στην πλατεία της Δημοκρατίας και απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ερεβάν - Ναός Γκαρνί - Μονή Γκεγκχάρντ - Χορ Βιράπ - Ερεβάν, Εργοστάσιο κονιάκ "ΑΡΑΡΑΤ"

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Γκαρνί όπου θα επισκεφθούμε τον ναό του - ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής – καθώς και τα ερείπια της Ακρόπολης. Είναι ο μοναδικός ειδωλολατρικός ναός στην Αρμενία που επέζησε μετά τον εκχριστιανισμό της χώρας το 301 μ.Χ. Ο ναός αυτός είναι ένα κράμα ελληνιστικού και αρμένικου ρυθμού. Μετά την επίσκεψή μας θα συμμετάσχουμε στην τελετή παρασκευής του παραδοσιακού αρμενικού ψωμιού "lavash" από τις γυναίκες του χωριού Γκαρνί. Συνεχίζουμε για τη μονή Γκεγκχάρντ, η κατασκευή της οποίας έγινε για να φιλοξενήσει την λόγχη που τρύπησε τον Χριστό κατά τη Σταύρωσή του. Μερικώς λαξεμένο στο βουνό, αν και το μοναστήρι υπήρχε πριν από τον 4ο αιώνα, ο κύριος Καθεδρικός ναός κατασκευάστηκε το 1215. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Χορ Βιράπ, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αραράτ και μέχρι σήμερα είναι ιερός τόπος προσκυνήματος. Στο Χορ Βιράπ ("Βαθύς Λάκκος") φυλακίστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, ο ιδρυτής και πρώτος επίσκοπος της Αρμενικής εκκλησίας, το όνομα και το έργο του οποίου έχει συνδεθεί με τον εκχριστιανισμό του Αρμενικού λαού. Παρά τα 13 χρόνια εγκλεισμού του στον λάκκο, ο Γρηγόριος (Κρικόρ) όχι μόνον επέζησε, αλλά θεράπευσε τον βασιλιά Τιριδάτη, με εντολή του οποίου είχε φυλακιστεί. Κατόπιν αυτού ο Τιριδάτης αποδέχθηκε τη νέα πίστη, βαφτίστηκε χριστιανός από τον Γρηγόριο και το 301, με βασιλική διαταγή, ανακήρυξε τον χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του Αρμενικού κράτους. Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ και του ποταμού Αράξη, θα επιστρέψουμε στο Ερεβάν για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο "ΑΡΑΡΑΤ", όπου παράγεται το παγκοσμίου φήμης κονιάκ της Αρμενίας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακά αρμένικα χριστουγεννιάτικα πιάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ερεβάν, Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν - Τσαγκαντζόρ - Λίμνη Σεβάν - Μονή Σεβανάβανκ - Ερεβάν

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Κρατικό Ινστιτούτο Χειρογράφων Ματενανταράν με τα 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Συνεχίζουμε για το Τσαγκαντζόρ, τον "Παρνασσό της Αρμενίας", ένα χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επόμενος σταθμός μας θα είναι στην τεράστια ορεινή λίμνη Σεβάν, την μεγαλύτερη της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρασίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μέτρων. Σε μια καθαρή και ηλιόλουστη μέρα το νερό της λίμνης αυτής έχει ένα βαθύ τιρκουάζ χρώμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή μονή Σεβαναβάνκ του 9ου αιώνα. Το χαρακτηριστικό αυτό νησιωτικό μοναστήρι υπήρξε τόπος λατρείας και προσκυνήματος, αλλά και τόπος εξορίας των Αρμενίων ευγενών που είχαν πέσει σε κάποια μορφής δυσμένεια. Επιστροφή στο Ερεβάν και χριστουγεννιάτικο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με αρμένικη μουσική. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ερεβάν, Καθεδρικός Ναός Ετσμιατζίν, Ζβάρτνοτς, Εργοστάσιο κρασιού

Πρωινή αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Θεωρείται ο παλαιότερος Καθεδρικός ναός στον κόσμο. Στο τοπικό μουσείο θα μπορέσουμε να δούμε μεταξύ άλλων ένα μικρό μέρος της Κιβωτού του Νώε από το όρος Αραράτ, την ιερή λόγχη, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και το πολύτιμο σκεύος με το ιερό μύρο που άλειψε η Παναγία τον Χριστό. Ακολουθεί επίσκεψη στα ερείπια του ναού Ζβάρτνοτς του 7ου αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο κρασιού και θα δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες αρμένικων κρασιών. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ερεβάν - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

 

Πτήσεις
1η μέρα 22/12 A3 898 ΑΘΗΝΑ - ΕΡΕΒΑΝ 23:45-04:25+1
6η μέρα 27/12 A3 899 ΕΡΕΒΑΝ - ΑΘΗΝΑ 05:20-06:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean
 • Ξενοδοχείο Ramada Suites By Wyndham 4* sup. στο Ερεβάν
 • Ηµιδιατροφή καθηµερινά
 • Ασφαλή µεταφορικά µέσα για τις µετακινήσεις από/προς τα αεροδρόµια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές µετακινήσεις του προγράµµατος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδροµές, όπως αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραµµα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόµενους χώρους
 • Τοπικοί έµπειροι ξεναγοί Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδροµείς έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδροµίων, επίναυλος καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά: + 310 €
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραµµα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόµενο κλπ.
 • Οι ανωτέρω εκδροµές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόµενα.
 • Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για το διάστηµα 28/02/2021-28/02/2022, µε το ασφαλιστήριο Ταξιδιωτικής ασφάλισης της ERGO & INTERAMERICAN, ισχύουν τα εξής:

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

1. Απώλεια Ζωής από ατύχηµα έως 40.000€

2. Μόνιµη ολική ανικανότητα από ατύχηµα έως 10.000€ & Μόνιµη µερική ανικανότητα από ατύχηµα % X έως 10.000€.

3. Ιατροφαρµακευτικές εξωνοσοκοµειακές δαπάνες από ατύχηµα ή οξεία ασθένεια έως 8.000€.

4. Νοσοκοµειακά έξοδα από ατύχηµα ή οξεία ασθένεια έως 14.000€.

5α. Έξοδα αποστολής φαρµάκων έως 500€ σε περίπτωση που δεν µπορεί να τα προµηθευτεί τοπικά.

5β. Βοήθηµα σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου ή ταυτότητας στο εξωτερικό έως 600€.

6. Έξοδα επαναπατρισµού συνεπεία τραυµατισµού, οξείας ασθένειας, έως 10.000€. Καλύπτονται και τα έξοδα έως Β΄ βαθµού συγγένειας (έως ένα άτοµο) αν απαιτηθεί.

7. Επιστροφή προκαταβολής σε περίπτωση αδυναµίας συµµετοχής στην οργανωµένη εκδροµή µε Group, λόγω τραυµατισµού, οξείας ασθένειας, νόσηση από COVID, θανάτου του ταξιδιώτη ή ατόµου έως Β΄ βαθµού συγγένειας, εφόσον υπάρχει εισαγωγή σε ιδιωτική Κλινική ή ∆ηµόσιο Νοσοκοµείο έως 1500€ (Εξαιρούνται αποζηµιώσεις µε βεβαιώσεις από ιδιώτες Γιατρούς).

8. Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωσης έως 5.000€ στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβληµα υγείας ή θανάτου σε µέλη οικογένειας (τέκνα, γονείς, σύζυγοι, αδέλφια) στην Ελλάδα ή πυρκαγιάς σε κατοικία ή επαγγελµατική στέγη.

9. Ηµερήσιο νοσοκοµειακό επίδοµα από οξεία ασθένεια ή ατύχηµα (έως 30 ηµέρες) κατ’ άτοµο 100€.

10. Έξοδα Α΄ ανάγκης διατροφής-διαµονής-µεταφοράς λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών έως 500€.

11. Απώλεια Αποσκευών από δηµόσιο µεταφορικό µέσο. Α. Ανά αποσκευή / ταξιδιώτη έως 700€. Β. Ανά οικογένεια έως 1.000€.

12. Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας έως 1500€.

13. Έξοδα για νοµική υποστήριξη έως 3.000€.

14. Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης (πάνω από 4 ώρες έως 100€ / πάνω από 24 ώρες έως 450€).

15. Μεταφορά σωρού ανά ταξιδιώτη έως 8.500€. 16. Προσωπική Αστική Ευθύνη Ταξιδιώτη Σωµατικές Βλάβες / Υλικές Ζηµίες / Οµαδικό Ατύχηµα έως 10.000€ / 10.000€ / 10.000€.

** Για ταξίδια αξίας 1501 € και άνω καθώς και τα ατοµικά ταξίδια υπάρχει ειδικός τιµοκατάλογος, µε τις χρεώσεις και αναλυτικά τις παροχές.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1α. Καλύπτονται άτοµα που δεν έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας.

1β. Για ηλικίες άνω των 75 ετών ισχύουν τα εξής: 

 • Έξοδα επαναπατρισµού µόνον από ατύχηµα ή θάνατο. 
 • Απώλεια αποσκευών. 
 • Προσωπική Αστική Ευθύνη ταξιδιώτη.- Έξοδα Α΄ ανάγκης λόγω καθυστέρησης άφιξης των αποσκευών άνω των 4 ωρών.
 • Έξοδα επίσπευσης ταξιδιού ή ακύρωση αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκύψει σοβαρό πρόβληµα υγείας σε µέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα.
 • Επιστροφή προκαταβολής (ακυρωτικές δαπάνες) σε περίπτωση αδυναµίας συµµετοχής στην εκδροµή λόγω θανάτου ή σοβαρού συµβάντος σε Β΄ βαθµού συγγένεια. Η εξαίρεση θα υφίσταται για οποιοδήποτε συµβάν αφορά τον ίδιο. - Θάνατος από ατύχηµα. 
 • Μόνιµη Ολική ανικανότητα από ατύχηµα.
 • Μόνιµη µερική ανικανότητα από ατύχηµα % επί του ασφαλισµένου κεφαλαίου ανά άτοµο.

2. Οξεία ασθένεια θεωρείται κάθε αρρώστια ή πάθηση που δεν οφείλεται σε ατύχηµα και που δεν προϋπήρχε και εµφανίστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού.

3. Η παροχή επιστροφής της προκαταβολής δίδεται ή µε την προσκόµιση νοσοκοµειακών παραστατικών ή, εφόσον δεν υπάρχει νοσοκοµειακή περίθαλψη, βεβαίωση από τον ιατρό της εταιρίας.

4. Για τις παροχές εξωνοσοκοµειακών & νοσοκοµειακών δαπανών καθώς και των εξόδων επαναπατρισµού απαιτούνται πρωτότυπα παραστατικά.

5. Καλύπτονται κατ’ εξαίρεση απαιτήσεις από Τροµοκρατικές ενέργειες µόνο για τα νοσοκοµειακάεξωνοσοκοµειακά έξοδα και επαναπατρισµό.

6. Ως προϋποθέσεις για την αποζηµίωση από αίτια σοβαρού τραυµατισµού ή ασθένειας, ορίζονται οι κάτωθι εναλλακτικά περιπτώσεις:

 •  Νοσηλεία σε ∆ηµόσιο ή Ιδιωτικό Νοσοκοµείο κατ’ ελάχιστο για µία διανυκτέρευση. 
 • One Day Clinic-One Day Surgery 
 • Αυθηµερόν νοσηλεία για επεµβάσεις-αποθεραπεία σε ιδιωτική κλινική & κρατικό νοσοκοµείο. 
 • Παροχή πρώτων βοηθειών για κατάγµατα και σοβαρούς τραυµατισµούς σε εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής ή κρατικού νοσοκοµείου.
 • Η Νοσηλεία ή One Day Clinic θεραπεία, ή παροχή πρώτων βοηθειών θα πρέπει να έχει πραγµατοποιηθεί από την 30η µέρα της προγραµµατισµένης αναχώρησης έως την ηµέρα αναχώρησης. 
 • Εξαιρούνται της δυνατότητας αποζηµιώσεως, απαιτήσεις µε γνωµατεύσεις-βεβαιώσεις από ιδιώτη ιατρό.

7. Για την αντιµετώπιση περίπτωσης ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστούµε στους ταξιδιώτες να έρθουν σε επαφή µε τον ασφαλιστικό τους φορέα για την έκδοση της "Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας", η οποία ωστόσο είναι προαιρετική. Συνιστούµε ανεπιφύλακτα στους ταξιδιώτες µια προαιρετική ασφάλιση µε τις καλύψεις και τα ποσά που επιθυµούν, για ασφάλιση ζωής, ατυχηµάτων, αποσκευών κτλ., δεδοµένου ότι οι διεθνείς συµβάσεις περιορίζουν τις ευθύνες των µεταφορέων, την οποία µπορούν να αγοράσουν και από τα γραφεία µας µε κόστος ειδικά διαµορφωµένο για αυτούς.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Τιμή από: 690 € / άτομο
 • Διάρκεια: 6 ημέρες / 5 νύχτες
Διαβάστηκε 59 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίβανος - Ιορδανία Μαδρίτη - Ανδαλουσία »

Ας ταξιδέψουμε μαζί!

Βρείτε το ταξίδι που ταιριάζει σε εσάς. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μη ξεχάσετε να μας επισκεφτείτε πάλι! Για οποιαδήποτε πληροφορία,